Het bekeringsverhaal van zuster Julie

Het bekeringsverhaal van zuster Julie

Salaam alaykoem (vrede zij met jullie)!

Ik ben een meisje van 21 jaar & ben ondertussen 2 jaar bekeerd – alhamdoe lillaah (alle lof komt toe aan Allah). Dit is mijn verhaal 🙂 …

Het begon allemaal een paar jaar geleden. Ik ging veel om met Marokkaanse en Turkse meisjes. Ik vroeg me vaak af waarom ze een hoofddoek droegen, waarom ze tijdens Ramadan gingen vasten, enz.

Mijn vader is erg katholiek en mijn moeder is atheïst. Ik ben niet katholiek opgevoed, maar ik geloofde wel altijd in een God. Maar niet specifiek in het christendom of de islam of zo. Pas toen ik ouder werd, kreeg ik meer en meer vragen in mijn hoofd. Ik besloot om de verschillende geloven te “bekijken”.

Meestal ging ik op wikipedia kijken naar het christendom, maar verder dan de eerste 2 regels kwam ik niet. Ik typte al snel “islam” in bij wikipedia.

Ik las steeds vaker over de islam en ik keek ook op andere sites. Ik raakte echt geïnteresseerd. Ook met mijn beste vriendin (een Marokkaanse) sprak ik vaak over het geloof en de islam. Ze gaf me antwoorden op de vragen die ik had. Ik begon meer en meer op te zoeken, ik begon te zien hoe je moest bidden, enz. Ik was gewoon heel bang dat ik niet genoeg wist over de islam.

Toen kwam ik in gesprek met een meisje uit Nederland. Ik las haar bekeringsverhaal op een site en zo kwamen we in contact. Ze vertelde me dat zelfs geleerden nog niet alles over de islam weten. En dat je tijd elk moment kon komen. Ze steunde me echt – alhamdoe lillaah – en ze is nu ook een goede vriendin van me geworden.

Ik kon er op dat moment niet met veel mensen over praten, omdat ik heel bang was voor hun reacties. Uiteindelijk had ik een Turkse vriendin in vertrouwen genomen en ik vertelde haar dat ik me graag wilde bekeren. Ze nam me vaak mee naar de moskee waar ik toen al Koranlessen volgde. Ze sprak met haar leerkrachten en zo maakten we een afspraak voor mijn bekering.

De shahaadah (geloofsgetuigenis) voor de eerste keer opzeggen was een hele opdracht voor mij, maar het waren de mooiste woorden die ik ooit heb gehoord!

Wat overtuigde mij van de Islam?

In het christendom hoor je bijvoorbeeld dat God een zoon heeft en dit kwam totaal niet overeen met mijn beeld over God. Ik dacht bij mezelf: hoe kan God een vrouw hebben en een kind? Het beeld dat ik had van God vind ik terug in de Islam.

En gewoon het feit dat als je je echt verdiept in de Islam dat je merkt wat een mooi en liefdevol geloof het is – alhamdoe lillaah. Islam is liefde. Het leert je om respect te hebben voor iedereen ongeacht zijn of haar geloof of afkomst. Vanaf het moment dat ik deze dingen las, dacht ik direct: dit is waar ik in geloof. Alhamdoe lillaah!

Aan mijn ouders had ik het nog niet direct verteld, ik was bang voor hun reactie. Ik begon geen vlees meer te eten. Vaak met kerst, als ik geen vlees wilde eten, kreeg ik de opmerking “je gaat toch ook geen moslim worden he?!” Dit maakte me nog onzekerder om het hun te vertellen.

Na een tijd zijn ze er zelf achter gekomen, omdat ze hoofddoeken vonden in mijn kamer en zagen dat ik langere kleding begon te dragen. In het begin kreeg ik heel veel kwetsende woorden naar me toe geroepen, maar dit begint stil aan wel te minderen – alhamdoe lillaah. Na een heel heftige ruzie besloot mijn moeder om voortaan halal vlees te halen. Dit heeft ze ongeveer 3 weken volgehouden, helaas doet ze dit nu niet meer …

De hoofddoek draag ik nog niet, ook al wil ik het heel graag. Maar ik weet dat ik vanaf de dag ik de hoofddoek begin te dragen, niet meer thuis hoef te komen. Dit heeft mijn moeder me al meerdere keren duidelijk gemaakt. In shaa Allaah (met de Wil van Allah) ga ik het vanaf volgend jaar dragen. Hoe ik het met mijn moeder ga doen, weet ik nog niet.

Maar ondanks alle moeilijkheden heb ik nog altijd geen spijt van mijn keuze om moslima te worden. Want ze zeggen: hoe meer moeilijkheden je krijgt (testen dus), hoe meer Allah van je houdt. Allah test alleen diegene van wie Hij houdt. Het is het mooiste wat me is overkomen en ik heb er heel veel lieve zusters bijgekregen.. Alhamdoe lillaah!