Het bekeringsverhaal van Robin/Roeqayyeh

Het bekeringsverhaal van Robin/Roeqayyeh

Assalaamoe alaykoem (vrede zij met jullie)!

Lieve broeders en zusters.. Ik wil graag mijn bekeringsverhaal met jullie delen!

Het begon voor mij al heel wat jaartjes geleden. Ik groeide op in de wijk Overvecht-Zuid. Vlak achter mijn huis stond Moskee Omar al Farouq. Ik was toen ongeveer 10 jaar oud en hoorde elke vrijdag hoe de moslims werden opgeroepen tot het gebed. Er zullen wellicht buurtbewoners zijn geweest die het een vervelend iets vonden, alle parkeerplekken waren vol en auto’s stonden overal.. Maar ik vond het altijd erg interessant en ging er vaak naar luisteren..

Op mijn jonge leeftijd die ik toen had deed ik hier nog niks mee, maar ik begon wel naarmate de jaren vervlogen er steeds meer en meer gevoel bij te krijgen. Ik was 15 jaar oud toen ik erg veel dingen begon te leren en ik was er op dat moment erg veel mee bezig. Het zat altijd in mijn hart, maar ik deed er nog niks mee.. Ook al las ik wel Koran en wilde ik zoveel mogelijk overleveringen leren en lezen, de ene was nog mooier dan de andere..

Toch ben ik ook wel een beetje ontspoord daarna. Dit ook door heel vervelende dingen die in mijn privé leven zijn gebeurd.. Gelukkig is dit iets tussen mij en Allah Verheven is Hij! Moge Allah mij vergeven..

In het afgelopen jaar heb ik eigenlijk weer een beetje alles opgepakt en ben ik verder gegaan met praktiseren.

Ik zat op een dag op Facebook en ik zag dat mijn lieve vriendin van de middelbare school zich ook wilde bekeren. Ik werd weer zo blij! En ik haalde daar mijn krachten ook weer uit. Ik wilde nu eigenlijk ook wel de shahaadah (geloofsgetuigenis) uitspreken.. Ik ben wat dit betreft best onzeker vind ik zelf. Terwijl ik van mezelf wel een zelfverzekerd meisje ben. Toch voelde ik erg veel spanning. Maar waar wachtte ik eigenlijk op? De perfecte dag die mij niet is beloofd?

Toen ben ik moskee Omar al Farouq gaan bellen en heb ik mijn verhaal gedaan. Ze nodigden mij direct uit om een afspraak te maken om langs te komen.. Ik was zo dankbaar maar ook zo zenuwachtig!!

Mijn ouders kon ik het niet van tevoren zeggen.. Al wist mijn papa bij wie ik ben opgegroeid in Overvecht-Zuid wel dat mijn hart daar lag, maar hij zag ook dat ik er jaren over deed om er kennis over op te doen. Mijn mama vindt het een beetje vreemd allemaal.. Maar toch weet ik dat als ik er klaar voor ben om het te zeggen, ze het wel zal accepteren!

Waarom de Islam? Ik heb voor de Islam gekozen, omdat ik van Allah Verheven is Hij hou en mijn hart bij de Islam ligt. Ik vind het moeilijk om te verwoorden, maar het zit gewoon in mijn hart en ziel!

Ik ben nu 20 jaar alhamdoe lillaah (alle lof komt toe aan Allah) en ik heb op zaterdag 15 maart de shahaadah uitgesproken in moskee Omar al Farouq in Overvecht.

Ya Allaah! Wat ben ik blij sinds die dag. Laa ilaaha illallaah (niets heeft het recht aanbeden te worden dan Allah)!

Ik heb weer contact met lieve zusters zoals vroeger en ik ben dolgelukkig!! Ik doe op dit moment een dansje haha! Ik vond het een beete moeilijk om dit te schrijven.. Maar ik hoop dat het toch is gelukt!

Soebhaanallaah (verheerlijkt is Allah).. Alhamdoe lillaah (alle lof komt toe aan Allah).. Laa ilaaha illallaah (niets heeft het recht aanbeden te worden dan Allah).. Moehammadoen rasoeloellaah (Mohammed is de Boodschapper van Allah).. Allaahoe akbar (Allah is de Grootste)!

Tegen alle moslims wil ik zeggen.. Blijf altijd van Allah houden en ga de verleiding in deze wereld zoveel mogelijk uit de weg. Allah is altijd met jou en Allah is Vergevensgezind!

Tegen de niet-moslims wil ik zeggen.. Moge Allah jullie leiden.. Mijn tip is.. Als je een sprankel voelt van de pracht van de Islam, dan is dit een teken dat Allah jou gelukkig wil maken! Allah leidt wie Hij leiden wil. In de Islam zul je je rust vinden in shaa Allaah!

Moge Allah Verheven is Hij jullie allemaal leiden en standvastig maken.. Aamien!

Wassalaamoe alaykoem, broeders en zusters..